Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szereplők-A Mercutiok

Bereczki Zoltán:

iop.jpg

(Budapest, 1976. május 2. –) EMeRTon-díjas magyar színész, énekes, zenei producer. Felesége Szinetár DóraJászai Mari-díjas színművész.

Az Ernst Thälmann, majd a Sallai Imre Általános Iskola tanulója volt. 5-10 éves koráig (1981-1986) versenyszerűen úszott a Vasas SC-ben, majd ezután 4 évig kajakozott az MTK-VM-ben. A Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskolában érettségizett. Ebben az időben működött első zenekara, a Styx. Két évig dobolt, hegedült és két évig énekelt a Magyar Rádió Gyermekkórusában.

A középiskola ideje alatt került Toldy Mária énektanárhoz, aki felismerve tehetségét, az első meghallgatás után felvette. 2001-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskola operett-musical tanszakán. Ugyanebben az évben megjelent első szólólemeze „Száz év” címmel. A főiskola közben levelezőn elvégzett egy közgazdasági iskolát is.

2005. június 17-én vette feleségül Szinetár Dóra színésznőt és azóta együtt nevelik Szinetár előző házasságából származó kisfiát, Marcit. 2007-ben bővült a család, megszületett Zora Veronika.

Az 2004-ben zenei producerként is bizonyított: ő készítette az „Operett Angyalai” formáció hangszerelését, és az Operettszínház „Mozart!” című produkciójának CD-jét. Az ő nevéhez fűződik a 2005-ban megjelent magyar nyelvű „Rómeó és Júlia” CD is.

2005-ben Súgó Csiga-díjat, 2006-ban Emerton-díjat kapott az év musical színésze kategóriában.

Rendszeresen fellép a Magyar Televízió "Csináljuk a fesztivált" című műsorában, amelynek egyik sorozatát 2007-ben megnyerte.

2011-ben részt vett a TV2 Nagy Duett című műsorában, ahol Peller Mariannal alkotott duettpárost. 2012-ben felkérték a TV2 Megasztár 6 című műsorában zsűritagnak.

Szabó Dávid:

6.jpg

(Budapest, 1985. augusztus 2. – ) színész, énekes.

Már hétévesen színpadon állt, gyerekszínészként több musicalben (Madách Színház: Olivér, Nyomorultak, Isten Pénze is közreműködött. 2001-ben felvételt nyert a Budapesti Operettszínház Musical Stúdiójába, ahol Toldy Mária tanítványa volt. Ebben az időben csoportos szereplőként játszott a Funny Girlben, az Elisabethben és a Marica grófnőben, majd kisebb szerepekben tűnt fel a West Side Story (Baby John, Snowboy) című musicalben. 2004 tavaszán debütált Mercutióként a Rómeó és Júlia című musicalben. Ebben az évben a színházhoz szerződött, miután megkapta a Magyar Színész Kamarától a felsőfokú színészi képesítést. A musical és az operett műfajában egyaránt otthonosan mozog. Számos országban énekelt az operettszínház társulatával, köztük az Amerikai Egyesült Államokban, Japánban, Kínában, Izraelben, Romániában, Oroszországban és Németországban is. Jelenleg a Budapesti Operettszínház tagja, de a Soproni Petőfi Színházban, illetve 2012 januárjától a Pécsi Nemzeti Színházban is játszik. Szólóalbumon is dolgozik, amelynek dalait és szövegeit maga írja.