Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szereplők- A Lady Montague-k

Csengeri Ottília:

oi.jpg

Csengeri Ottilia klasszikus-balett művészeti iskolát végzett, majd - a már legendás hírű - Rockszinházban vált igazi énekes-táncos színésszé.
A színház repertoárján egy sor híres musical és rockopera szerepelt, mint pl.: a Jézus Krisztus Szupersztár, Evita, Nyomorultak, Miss Saigon, Sakk stb, de magyar szerzők műveit is játszották, mint pl.: Várkonyi Mátyás - Miklós Tibor: Dorian Gray; vagy Várkonyi Mátyás - Béres Attila - Krámer György: Rock Odüsszeia.
Ottilia előbbiben Xénia énekes karakter szerepét, utóbbiban Kirke énekes-táncos wampját alakította zajos sikerrel.

Ottilia munkáját szinte a kezdetektől segíti kedves énektanárnője: Horváth Eszter operaénekes. Kondícióját rendszeres edzésekkel igyekszik megőrizni. Hátországa a stabil család, mely nélkül nehéz lenne e "göröngyös" pályán megmaradni.

Csengeri Ottilia már a kezdetektől fontos feladatokat kapott, melyben mind táncosi, mind énekesi képességeit kipróbálhatta, megmutathatta. Néhány prózai műben is közremuködött, egyik ilyen kiemelkedő teljesítménye a Leonce és Léna Rosetta szerepe.
De egészen fiatalon eljátszhatta A nyomorultak Thenárdier-néjét, mely nagyon összetett karakter, egy idősebb negatív figura.
Később - többek között - a felújított Sztárcsinálók Ulrika megformálását bízták rá, mely (nagyon is) testhezálló feladat volt számára.
Emlékezetes rendezés, óriási siker volt.
Otti tulajdonképpen ezzel a szereppel robbant be igazán a színházi világba. (Ekkor kapta meg a Magyar Filharmónia Színész I.minosítést.)
Felejthetetlen élményt nyújtott - Magyarországon először - a Szegedi Szabadtéri Játékokon bemutatott Miss Saigon musical, amelyben Ottilia Gigi figuráját adta, mély átéléssel, meggyőző erővel.
A darab kitűnő rendezésben, nagyszerű játszótársakkal tárult a nézők szeme elé. A világon egyedül itt és ekkor, a Dóm téri színpadról emelkedett fel egy helikopter estéről-estére; döbbenetes hatással erősítve az előadást.
Egy-egy estén hatezer néző ünneplését élvezhette a társulat.
A színházzal Ottilia sokat turnézott itthon és külföldön egyaránt.
A Rockszínház megszűnte után a társulat több tagjával együtt Csengeri Ottilia is az Operettszínházba került, egy ido óta pedig szabadúszó.
Ottilia ebben az időben felkérést kapott a Nemzeti Színházba, Szörényi - Bródy: A kiátkozott című veretes történelmi zenés drámájához Édua szerepére.
Ez az alakítása is emlékezetes azok számára, akik láthatták.

Ottilia - a szabadidejét kihasználva - kedves musicalekből, operett és más válogatott anyagokból önálló estett hozott létre. Az est "A lány, ki útra kelt" címmel a fővárosban és más városokban is megvalósulhatott.
Műsorát újítva, bővítve, változtatva időről-időre megismétli, általában mindig más sztárvendégek közreműködésével.
A színházi munkája mellett fellépett az Interoperett, majd a Musical World Pesti Vigadó-beli gálaestjein.
Felkérést kapott a csodálatosan felújított budapesti Moulin Rouge Orfeum "Revue Déjá Vue"című zenés összeállítás énekes díva státuszára.
Ez a revü világába tett kirándulás nagy sikerrel gazdagította pályáját.
De az "orfeumi énekesnő" tovább ment, meg sem állt Ausztriáig. Egy osztrák rendező benne látta a hiteles Sylva Varescu alakját, s meghívta a szerepre Bécsbe, a Renaissancetheater-ben műsorra tűzött Csárdásfürstin című előadásra.
Kirándulás az operett világába, főszerepben, rögtön német nyelven! Ottiliának sikerült adottságaival egy igazi "csárdás" Csárdáskirálynőt formálnia. Sok szép kritikát kapott.
Ezt követte egy újabb megbízás: Ida megszemélyesítője az Erkel Színház-beli A denevér című nagyoperettben.
Itt nagyszerű humorát is megcsillogtathatta.
Ezután újra orfeumi dívaként érkezett meg a Szegedi Nemzeti Színház Víg Özvegyébe.
Ennyi operett után az Operett Színház Rómeó és Júlia című nagysikerű musicaljében Montague-né kosztümét ölti magára.
Ezt a művet a Szegedi Szabadtéri Játékokon is bemutatták; talán az eddigi legnagyobb nézőszámmal ment az előadás.
A darab népszerűségéhez kétségkívül hozzájárul a két ellenséges családot képviselő két anya a Gyűlölet című duettje, mely világszám!
A Szegedi Szabadtéri Játékokon 2008.julius 25-i ősbemutatón Shakespeare:Szentivánéji Álom című darabja nyomán Szakcsi Lakatos Béla - Müller Péter Sziámi - Kerényi Miklós Gábor által írt új musicalben, Ottilia Hippolyta szerepében tűnik fel. A darabot ősztől játszák a Budapesti Operettszínházban.

 

Baranyai Annamária:

banna.jpg

 

 

Budapesten született 1983. október 26-án. 2005-ben végzett a Budapesti Operettszínház Pesti Broadway stúdiójában. Azóta énekmestere Kővári Judit. 2005 óta játssza a Rómeó és Júlia előadásban Montague-né szerepét. Részt vett az István, a király 2004. évi amerikai és a Mozart! 2005. évi müncheni turnéján.

Az Operettszínházon kívül jelenleg a Madách Színházban a Volt egyszer egy csapat és a Producerek című előadásokban látható.

Főbb szerepei: Rómeó és Júlia (Montague-né), Rudolf (Stefánia), Mozart! (Maria-Anna Mozart), West Side Story (Rosalia), István, a király (Picur), Jekyll és Hyde (Evelyn), Bródy 60. születésnapi koncert – vokál.